Шосткинський краєзнавчий музей


Головна Новини
Меню сайту

Пошук

Категорії розділу
Заходи музею [151]
Заходи, події, що відбуваються у нашому музеї протягом останніх років.
ІСТОРИЧНІ НАРИСИ [28]
Матеріали, зібрані науковими співробітниками музею, що стосуються здебільшого історії міста та нашого краю.
Наукові публікації [10]
Публікації наукових співробітників музею

Головна » Статті » Заходи музею

Персональна виставка Тамари Ціун

05 листопада 2014 року у виставковій залі музею відкрилася персональна художня виставка Тамари Ціун під назвою "Зачарована осінь". Майстриня представила на розсуд присутніх 58 картин, найрізноманітнійшої тематики та виповнених різними техніками.

Тамара Ціун народилась у 1950 р. смт. Гвардійську, що на Хмельниччині. З раннього віку дівчинка захоплювалась малюванням, дуже цікавилась образотворчим мистецтвом. Середню школу закінчила з "золотом". Після цього поступила до Львівського державного університету ім. Івана Франка. У 1974 р. здобула спеціальність фізика-оптика та була направлена на роботу у науково-дослідницький інститут в/о «Свема», м. Шостка

Ще навчаючись в університеті, Тамара Ціун постійно відвідувала художню студію, виставки, що проводились в закладах культури м. Львова, слухала лекції викладачів. Захоплення живописом майстриня не залишила і після переїзду у Шостку. І така віддана любов до живопису дала результати. У 1989 р. Тамара Василівна бере участь у виставці, присвяченій 250-річчу з дня заснування м. Шостка. З 1997 р. постійно приймає участь у традиційній шосткинській художній виставці «Весняний Капіж».

Спілка шосткинських художників щиро прийняла до своїх лав цю скромну, талановиту і наполегливу жінку. Вона стала постійною учасницею пленерів, що проводились в Шостці, в звітних міських та обласних виставках. Її руками оформлювався цех №45 на ПО «Свема». Дуже пам’ятною стала для неї виставка у м. Суми у 2000 р., що проводилась в центрі «Собор».

У 2003-2004 рр. художниця стала переможницею Всеукраїнського конкурсу творчості інвалідів «Струни душі», організованого журналом «Соціальний захист». Одна з робіт була надрукована на обкладинці журналу та була відзначена дипломом ІІ ступеню у номінації «Образотворче мистецтво».

У 2004 р. Тамара Василівна стає учасницею виставки у художньому музеї м. Суми. Як член сумського земляцтва в м. Києві, бере активну участь в проведенні виставок, що проводяться земляцтвом у виставкових залах м. Києва.

У 2014 р. три її роботи були представлені на Всеукраїнській виставці «Храми України», що проводились у рамках святкування дня народження Миколи Макаренка (організатори виставки – Михайлівський золотоверхий собор та Сумське земляцтво у м. Києві).
Ця виставка відбулась у філії Київського музею російського мистецтва «Шоколадний Дім».

Тамара Василівна стала учасницею 6 Всеукраїнських виставок. Її картини прикрашають і зали наших (шосткинських) музеїв, а саме музею П. Куліша та відділу «Музей І.М. Кожедуба». Малюнки художниці друкувались і у місцевій газеті «Вісті Шостки».

Персональні виставки художниці в м. Шостці проходили в реабілітаційному центрі та в бібліотеці ім. Льва Толстого. В нашому ж музеї персональна виставка Т. Ціун проводиться вперше. Зараз Тамара Василівна на заслуженому відпочинку. Опікується своїми племінниками та їх онуками.

Все життя Тамара Василівна мріяла навчитися грати на гітарі. Тому, особливо приємним подарунком для неї і для відвідувачів стала композиція, виконана Кирилом Іванченком на класичній гітарі, викладачем музичної школи № 1; та музикальна композиція на піаніно, виконана Соломіною Ніною Василівною, викладачем Дитячої школи мистецтв.

На відкритті виставки були присутні: міський голова Микола Нога, заступник міського голови Ніна Сиваєва, начальник відділу культури і туризму Ігор Фатун, представники ЗМІ та любителі живопису нашого міста.


Елла Римська


Наталія Харитонова


Микола Нога


Віктор Терлецький

Категорія: Заходи музею | Додав: shostmus (05.11.2014)
Шосткинський краєзнавчий музей. Усі права захищено. © 2024