Шосткинський краєзнавчий музей


Головна Новини
Меню сайту

Пошук

Категорії розділу
Заходи музею [151]
Заходи, події, що відбуваються у нашому музеї протягом останніх років.
ІСТОРИЧНІ НАРИСИ [28]
Матеріали, зібрані науковими співробітниками музею, що стосуються здебільшого історії міста та нашого краю.
Наукові публікації [10]
Публікації наукових співробітників музею

Головна » Статті » Заходи музею

П'яті Кулішеві читання


7 серпня виповнилось 190 років з дня народження нашого видатного земляка, поета і романіста, критика, публіциста, перекладача, етнографа, мовознавця і фольклориста Пантелеймона Олександровича Куліша.
Саме він заклав основи української наукової мови, став «батьком» українського роману, запровадив новий фонетичний правопис («кулішівку»), яким, з незначними змінами, ми користуємося і сьогодні.
Початок святкувань відбувся біля музею письменника (біля центральної бібліотеки міста), де були підведені підсумки творчого конкурсу, який проводився напередодні ювілею письменника.
 

Продовжувались святкування у селищі Вороніж, а закінчилось у Гуковому хуторі, на малій батьківщині письменника П'ятими ювілейними Кулішевими читаннями. В заходах, присвячених ювілею П. Куліша, прийняли участь всі заклади культури. На свято завітали гості з різних куточків України - письменники, діячі культури і мистецтв, Сумське землячество.
 


Символічним стало спеціальне погашення поштового конверту із зображенням П. Куліша з написом "Українцям всього світу від земляків Пантелеймона Куліша". Учасники свята поклали квіти до альтанки та почастувалися духмяним кулішем.









Категорія: Заходи музею | Додав: shostmus (20.08.2009)
Шосткинський краєзнавчий музей. Усі права захищено. © 2024