Шосткинський краєзнавчий музей


Головна Новини
Меню сайту

Пошук

Категорії розділу
Заходи музею [151]
Заходи, події, що відбуваються у нашому музеї протягом останніх років.
ІСТОРИЧНІ НАРИСИ [28]
Матеріали, зібрані науковими співробітниками музею, що стосуються здебільшого історії міста та нашого краю.
Наукові публікації [10]
Публікації наукових співробітників музею

Головна » Статті » Заходи музею

91 річниця з дня народження І.М. Кожедуба



8 червня 2011 року біля відділу краєзнавчого музею "Музей І.М. Кожедуба" відбувся мітинг "Твій подвиг вічний, твоє ім'я - не забуте!". Щоб відзначити 91 річницю з дня народження Івана Кожедуба, тут зібралися представники ветеранських, громадських організацій, керівники міста, учні шкіл та студенти Шосткинського інституту СГУ та колледжу ім. Івана Кожедуба.
Шосткинський край завжди з великою вдячністю почитав пам'ять свого славетного земляка. Так, лише торік до 90-річного ювілею в музеї була відкрита діорама «Курська битва», встановлений літак МІГ-21 УМ, а майданчик біля музею прикрашає бюст льотчика-аса, музей поповнився великою кількістю експонатів.
Вокальний ансамбль «Сузір'я» (керівник Ірина Соколова) виконав пісню «Сокіл Батьківщини». Одним з самих почесних гостей заходу став учасник ВОВ, полковник у відставці, член Шосткинської організації Всеукраїнського Союзу радянських офіцерів, льотчик Володимир Чеховей. Він був знайомий з легендарним героєм і поділився своїми спогадами з присутніми.
Зібрання привітали: Віталій Акуленко - директор інституту СГУ; Антоніна Кобилякова - директор школи №1, що виборює право носити ім'я Героя. М
іський голова Микола Нога в своєму виступі відмітив: «Ми у нашого кращого льотчика Другої світової війни повинні вчитися сміливості, відвазі, гордості і патріотизму. Це людина, яка показала найвищий рівень боротьби з фашизмом». Гості мітингу поклали квіти до пам'ятника легендарного героя. В цей день двері музею І.М. Кожедуба і кімнати музею в школі №1 були відкриті для всіх. Після мітингу відкрилася виставка авіамоделей дитячих гуртків станції юних техніків і спортивно-технічної лабораторії «Імпульс».


Член Шосткинської організації Всеукраїнського Союзу радянських офіцерів, льотчик Володимир Чеховей.

Вітання від представників школи № 1

Директор Шосткинського інституту СГІ Акуленко Віталій

Всіх зацікавила виставка, яку підготували гуртківці станції юних техніків. Вихованці гуртку «Стендового моделювання» СЮТ створюють моделі різних літаків: тих, що брали участь у ВВВ і сталевих птицях сучасної авіації. Хлопці вивчають історію літаків, їх участь в повітряних боях, долю видатних льотчиків. Вихованці авіамодельноїлабораторії "Імпульс" (керівник - Валерій Громов) та станції юних техніків гуртку Кордового авіамоделювання м. Кролевець (керівник Валерій Сулим ) запускали в небо керовані по радіо моделі, робили фігури вищого пілотажу і відчували себе справжніми льотчиками. Їм аплодували присутні.

Дітей пришкільних таборів в центрі естетичного виховання ознайомили з особою видатного льотчика і його фронтовими подвигами, розповіли цікаві моменти його біографії. Після чого дітям продемонстрували два фільми про Івана Кожедуба, документальну стрічку «Івановы берега» обласної телерадіокомпанії і документальний фільм ТРК «Акцент» «Сторінки із записника героя».

Закінчились святкові заходи в цей день студентським квестом, який провели студенти Шосткинського інституту СГУ. Цим вони відмітили 10-річча зі дня свого заснування та 91 річницю з дня народження славетного земляка.

Квіти пам'ятнику героя

Ветерани перед початком мітингу

Виступ міського голови Ноги М.П.

Виставка моделей літаків «Стендового моделювання» СЮТ Керівник - Олександр Пархоменко

Виставка моделей літаків «Стендового моделювання» СЮТ Керівник - Олександр Пархоменко

Запуск моделей літаків.

Категорія: Заходи музею | Додав: shostmus (09.06.2011)
Шосткинський краєзнавчий музей. Усі права захищено. © 2024