Шосткинський краєзнавчий музей


Головна Новини
Меню сайту

Пошук

Категорії розділу
Заходи музею [151]
Заходи, події, що відбуваються у нашому музеї протягом останніх років.
ІСТОРИЧНІ НАРИСИ [28]
Матеріали, зібрані науковими співробітниками музею, що стосуються здебільшого історії міста та нашого краю.
Наукові публікації [10]
Публікації наукових співробітників музею

Головна » Статті » Заходи музею

Чарівна Україно моя!

 23 жовтня 2015 року в нашому музеї відкрилась художня виставка "Чарівна Україно моя!", яку залюбки надала нам Дирекція художніх виставок, м. Київ. Наша вдячність директору Ользі Петрівні Говді, яка вже вдруге йде назустріч нашому музею.

На виставці представлені роботи майстрів з різних куточків нашої країни. Якщо представити географію учасників нашої виставки, то це майже вся Україна. Це – Київ і Запоріжжя, Херсон і Миколаїв, Полтава і Ужгород, Івано-Франківськ, Чугуїв Харківської області, м. Хотин Чернівецької області, м. Їзмаїл і Ялта. 

В експозиції представлено 52 художні роботи 39 художників з різних куточків нашої мальовничої України. 

Погляньте, яка Україна чарівна,
Гарна, немов казкова царівна
Гори, гаї, голубі небеса
Глибинна, бентежна, велична краса!

Саме художники здатні передати красу сьогодення. Зачаровують і надихають полотна художниці Наталії Ніколайчук, лауреата національної премії ім. Тараса Шевченка. Заслужений художник України, Наталія Іванівна знайшла свій неповторний шлях, зайняла своє, оригінальне і унікальне місце в надзвичайно складному і повному суперечностей просторі українського постмодернізму.

І саме художники здатні передати красу нашого роду українського, що сягає сивої давнини, історичну мужність і незламність України. В своїх полотнах народний художник України, заслужений діяч мистецтв України, Лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка, професор, член Міжнародної слов’янської академії мистецтв, науки і культури – Гуменюк Феодосій Максимович, вміло висвітлює історичне минуле України. Змальовує красу її природи, народних звичаїв та обрядів. 

Дуже близька «шевченківська» тема та історичне минуле України і заслуженому художнику України Валерію Франчуку, Лауреату Національної премії ім. Тараса Шевченка. З 1983 року Валерій Олександрович проводить активну виставкову діяльність як на території України так і далеко за її межами, що сприяє інтеграції українського мистецтва до світової культурної спільноти. Гідний наслідування громадянський і патріотичний поступок Франчука – його рішення передати в дар державі 72 твори з циклу «Розгойдані дзвони пам'яті», над яким автор працює останні 17 років. 

Ще 2 художниці, що представляють свої роботи на нашій виставці, мають звання «Заслужений художник України». Це Марта Базак і Людмила Нагорна. Марта Базак представила гобелен під назвою «Між місяцем і Сонцем».

На виставці ви побачите ще декілька робіт в техніці ткацтва. Це роботи Юрія Кухара і Ольги Маріно.

Людмила Нагорна представила роботу¸ виконану в техніці «Батик», під назвою «Кіммлерійські трави». В цій техніці працюють і інші художники, що представили свої творчі доробки на виставці. Це: Бондаренко Лілія, Гронська Наталія, Мисковець Тетяна, Нагорна Людмила. 

 

Категорія: Заходи музею | Додав: shostmus (26.10.2015)
Шосткинський краєзнавчий музей. Усі права захищено. © 2024