Шосткинський краєзнавчий музей


Головна Новини
Меню сайту

Пошук

Категорії розділу
Заходи музею [151]
Заходи, події, що відбуваються у нашому музеї протягом останніх років.
ІСТОРИЧНІ НАРИСИ [28]
Матеріали, зібрані науковими співробітниками музею, що стосуються здебільшого історії міста та нашого краю.
Наукові публікації [10]
Публікації наукових співробітників музею

Головна » Статті » Заходи музею

Історія новорічно-різдвяної листівки та іграшки

28 грудня на першому поверсі нашого музею відкрилась виставка під назвою "Історія новорічно-різдвяної листівки та іграшки".

В експозиції представлені новорічні листівки та іграшки різних часів. Найстаріша листівка датується 1908 роком. Саме її, а ще декілька дуже цікавих листівок, спеціально для експозиції, представив Юрій Лоза, директор дитячої школи мистецтв. Також листівки зі своїх домашніх колекцій на виставку представили працівники музею, серед яких більше всього Микола Кокшайкін та Василь Лобовиков; слухачі університету ІІІ віку.

Хороший матеріал для виставки зібрали учні ЗОШ № 11 під керівництвом Тетяни Лукашенко, вчителя російської мови та літератури.

Також на виставці були представлені експонати із фондів музею, листівки ручної роботи, виконані керівником гуртку образотворчого мистецтва ЦЕВ Тетяною Михайличенко, серія робіт відомого автора новорічної листівки 70-х років Володимира Зарубіна та ін.

Ялинка в фойє музею також прикрашена не звичайними іграшками, а експонатами, причому в хронологічному порядку.

На відкритті відвідувачам за допомогою проектору був показаний коротенький відео-екскурс в історію новорічної та різдвяної листівки. А потім старший науковий співробітник Любов Войстрик провела екскурсію в історію новорічної іграшки.







Категорія: Заходи музею | Додав: shostmus (30.12.2013)
Шосткинський краєзнавчий музей. Усі права захищено. © 2024