Шосткинський краєзнавчий музей


Головна Новини
Меню сайту

Пошук

Категорії розділу
Заходи музею [151]
Заходи, події, що відбуваються у нашому музеї протягом останніх років.
ІСТОРИЧНІ НАРИСИ [28]
Матеріали, зібрані науковими співробітниками музею, що стосуються здебільшого історії міста та нашого краю.
Наукові публікації [10]
Публікації наукових співробітників музею

Головна » Статті » Заходи музею

Пам'ятаємо, пишаємось

28 жовтня 2014р. весь український народ відзначатиме 70-ту річницю звільнення України від німецько-фашистських загарбників.

70 років... Швидко, мов весняні струмки, збігають роки, квітнуть дерева, половіють жита, приходять у світ нові покоління. Але не старіє, не зникає пам'ять тих літ. Вона живе у спогадах бійця і в суворому монументі, як свідок грізних років і переможних боїв, пильно дивиться на нас в залах музеїв, із сторінок книг; її мужню і величну силу, надійно оберігає народ, передаючи, як святиню, у спадщину поколінням.

На передодні цього дня на базі музею ім. Івана Кожедуба було проведено виховний захід:«Пам’ятаємо, пишаємось» - зустріч з ветеранами Великої Вітчизняної війни. Підготували його разом з м.н.с.-Шумарою Т.О., учні ШСШ №1 1-3 ступенів 11 класів та вчителем іноземної мови - Кім І.Ф. Серед присутніх були учні 10-11 класів та вчителі, а також ветерани ВВв.

Були запрошені: Васильєв Ю.Р. – голова Шосткинського міського комітету ветеранів Великої Вітчизняної війни, фронтовик, учасник звільнення України, гвардії полковник у відставці;  Ковтун Т.Д. в минулому боєць 2-го Українського партизанського загону Героя Радянського Союзу генерал-майора Сабурова; Банний М.В., в минулому юний розвідник Середино-Будського партизанського загону «За Батьківщину», в'язень фашистських концтаборів, гвардії підполковник у відставці; Шишков С.А. – начальник штабу організації інвалідів війни, полковник у відставці; Червоний Е.Г. - голова міської ради ветеранів. Ветерани поділилися своїми спогадами про участь у військових діях, розповіли факти про перші дні війни на Шосткинщині.

Для більшості наших співвітчизників війна розпочалася 22 червня 1941 року, коли фашистська Німеччина напала на Радянський Союз. На українських землях війна тривала 1225 днів і ночей, з 22 червня 1941 року по 28 жовтня 1944 року.

Нема такого міста чи села, такого поля чи гаю, де б у жорстокій боротьбі не пролилася кров українських воїнів, де не проявилася їхня могутність і відвага, адже кожен знав, що він захисник рідної землі, народу.

За роки війни представники України одержали 2,5 млн. орденів та медалей, 2072 українці отримали звання Героя Радянського Союзу. 32 - двічі Герої Радянського Союзу. Льотчик Іван Кожедуб - тричі Герой Радянського Союзу.

Ще довго учні не відпускали таких поважних гостей.

 


Виступає Сергій Шишков


Виступає ветеран Тамара Дмитрівна Ковтун


Банний М.В.

Підготувала: молодший науковий співробітник музею Тетяна Шумара

 

Сюжет ТРК Акцент:

 

Категорія: Заходи музею | Додав: shostmus (27.10.2014)
Шосткинський краєзнавчий музей. Усі права захищено. © 2024