Шосткинський краєзнавчий музей


Головна Новини
Меню сайту

Пошук

Категорії розділу
Заходи музею [151]
Заходи, події, що відбуваються у нашому музеї протягом останніх років.
ІСТОРИЧНІ НАРИСИ [28]
Матеріали, зібрані науковими співробітниками музею, що стосуються здебільшого історії міста та нашого краю.
Наукові публікації [10]
Публікації наукових співробітників музею

Головна » Статті » Заходи музею

Патріотичне виховання молоді

Зараз Україна відстоює власну незалежність та територіальну цілісність в боях на сході нашої країни. Музей, як джерело історичної пам’яті, як місце, де нація пізнає себе, постійно проводить роботу по патріотичному вихованню молоді.
Історія Україні має велику кількість видатних особистостей, які завдяки самовідданій любові до Батьківщини, стали яскравим прикладом героїзму для молоді.
З ініціативи та за безпосередньої підтримці міського голови М.П. Ноги у краєзнавчому музеї розпочато втілення в життя проекту «Рости патріотом!»
В рамках якого в музеї відкрито один із тематичних розділів «Герої не вмирають!», в якому представлені матеріали, які демонструють відвагу бійців Сумщини, що загинули в зоні проведення антитерористичної операції.
Працівники музею розповідають про сучасних героїв Сумщини та Шосткинщини, які ціною свого життя захищають гідність та незалежність України в зоні проведення АТО.
Окрему увагу привертає підготовлена лекція по бронетехніки, що знаходиться на прилеглій території музею, деякі зразки якої використовуються в сучасних бойових діях.
Також лекція спрямована на виховання патріотизму на прикладах подвигів українських воїнів, які під час боїв використовували вказану техніку.
До підготовки лекцій було залучено міське управління освіти, представників військкомату та військовослужбовців, в тому числі тих, хто приймав участь у бойових діях АТО.
Вже перші проведенні зустрічі з учнями показали своєчасність та необхідність такого заходу. За листопад місяць патріотичні лекції відвідали учні всіх загальноосвітніх шкіл міста. На грудень заплановано проведення лекцій для учнів професійних та інших учбових закладів Шостки. В перспективі розглядається питання залучення до патріотичної програми учнів Шосткинського та інших довколишніх районів Сумської області.

Категорія: Заходи музею | Додав: shostmus (10.12.2014)
Шосткинський краєзнавчий музей. Усі права захищено. © 2024