Шосткинський краєзнавчий музей


Головна Новини
Меню сайту

Пошук

Категорії розділу
Заходи музею [151]
Заходи, події, що відбуваються у нашому музеї протягом останніх років.
ІСТОРИЧНІ НАРИСИ [28]
Матеріали, зібрані науковими співробітниками музею, що стосуються здебільшого історії міста та нашого краю.
Наукові публікації [10]
Публікації наукових співробітників музею

Головна » Статті » Заходи музею

Персональна художня виставка Євгенія Рапути

05 серпня 2014 року у нашому музеї відкрилася персональна художня виставка Євгена Рапути.

Євген Михайлович Рапута народився 23 вересня 1951 р. в с. Іскра Білопільського району Сумської області. Після закінчення Іскрянської середньої школи виїхав працювати до м. Харкова.

Малювати любив з дитинства. Ази живопису отримував у Харківській ізостудії палацу культури.  В період проходження служби в армії був художником-креслярем. Після закінчення служби в 1972 році приїхав в м. Шостку, де спочатку працював на ВО «Свема», потім перейшов на завод «Імпульс»,  де працював художником. З 1988 року влаштувався на завод «Зірка», продовжуючи займатися оформлювальною діяльністю.

У живописі його рука більше схиляється до пейзажної лірики. Євген Рапута неодноразово брав участь в міських художніх виставках. Свої роботи представляв на персональній виставці в музеї казенного заводу «Імпульс». Цього року взяв участь в традиційній художній виставці «Весняній капіж».

Євгеній Михайлович також займається кореневою пластикою і іншими видами декоративно-ужиткового мистецтва. Одним з його улюблених захоплень були танці (більше 8 років займався в танцювальному колективі під керівництвом В'ячеслава Мусенка); туризм; любить рибалку, «тихе полювання».



Привітання від Світлани Гасич

Категорія: Заходи музею | Додав: shostmus (05.08.2014)
Шосткинський краєзнавчий музей. Усі права захищено. © 2024