Шосткинський краєзнавчий музей


Головна Новини
Меню сайту

Пошук

Категорії розділу
Заходи музею [151]
Заходи, події, що відбуваються у нашому музеї протягом останніх років.
ІСТОРИЧНІ НАРИСИ [28]
Матеріали, зібрані науковими співробітниками музею, що стосуються здебільшого історії міста та нашого краю.
Наукові публікації [10]
Публікації наукових співробітників музею

Головна » Статті » Заходи музею

Персональна виставка Алевтини Філон

Виставкова зала Шостикнського краєзнавчого музею продовжує знайомити жителів міста з талановитими земляками. 10 вересня відкрилася персональна художня виставка молодої майстрині Алевтини Філон. 

Сьогодні експозиція зібрала 39 творінь в різних техніках, які все ще тримають нас у яскравому, піднесеному настрої літа, і на якусь мить навіть забуваєш про початок прохолодної осені за вікном.

Молоду майстриню поздоровили її викладачі з Дитячої школи мистецтв Афонін Володимир Юхимович та Бакін Лідія Іллівна.

Директор музею Наталія Марченко вручила художниці свідоцтво про участь у виставці. 

Гурток «Театр естрадної пісні «Мікс» центру естетичного виховання зробив для художниці музичний подарунок. У виконанні маленької Оксани Шинкарьової пролунана пісня "Посмішка" (керівник - Ірина Легейда).

Біографія
Народилася Алевтина Миколаївна у селі Білиця Ямпільського району. Й досі вона згадує рідні мальовничі місця, які змалечку заряджали життєвою силою та натхненням. Біля будинку, де проходило її дитинство й де вона тоді проживала, разом з мамою Тетяною Миколаївною та батьком Миколою Григоровичем, шумів сосновий ліс. Зовсім поруч приваблювала погляд прозора вода Великого озера.

Ще тоді, зовсім маленькою, Алевтина почала цінувати, здавалося б, такий звичний для кожного мешканця їхнього краю, навколишній світ. І саме тому, вже зараз, більшість її картин відображують красу мальовничої Білиці. 

Перші вчителі образотворчого мистецтва  Алевтини Філон – це викладачі Ямпільського районного центру Дитячої та юнацької творчості Бабаєви Михайло Іванович і Венера Гарегинівна. Талановите подружжя зростило у серці Алевтини велику любов до прекрасного.

У рідному селі Алевтина навчалася до 9-го класу, повну середню освіту отримувала вже у Шостці, у школі №1.

Прихильність до пензля у старшому віці тільки зростала, тому Алевтина вступила до Дитячої школи мистецтв на відділення образотворчого мистецтва.

Алевтина Миколаївна Філон – молода матуся, виховує двох діточок. Професію обрала споріднену до свого таланту, вона  працює в рекламній групі «Слобожанщина» дизайнером-графіком. В неї дружня і щаслива сім’я. Вагомою підтримкою в її творчості є чоловік Геннадій. І кожного разу дивуєшся, як йому вдається зробити непомітними турботи, які зараз лягли на плечі тендітної дружини, як їм, разом зі своїми дітками, донечкою Веронікою, якій 2,5 рочки і синочком Володимиром, якому тільки 5 місяців, завжди вдається  бути у вирі культурного життя нашого міста. 

Алевтина Філон – постійний гість і учасник художніх виставок. Деякі  роботи вона вже з успіхом презентувала на традиційній художній виставці «Весняний капіж». 

Категорія: Заходи музею | Додав: shostmus (11.09.2015)
Шосткинський краєзнавчий музей. Усі права захищено. © 2024