Шосткинський краєзнавчий музей


Головна Новини
Меню сайту

Пошук

Категорії розділу
Заходи музею [151]
Заходи, події, що відбуваються у нашому музеї протягом останніх років.
ІСТОРИЧНІ НАРИСИ [28]
Матеріали, зібрані науковими співробітниками музею, що стосуються здебільшого історії міста та нашого краю.
Наукові публікації [10]
Публікації наукових співробітників музею

Головна » Статті » Заходи музею

Персональна виставка Павла Лакози

24 вересня 2014 року у виставковій залі нашого музею відкрилася персональна виставка Павла Петровича Лакози!

Незважаючи на погоду, жителі міста знайшли сили прийти на відкриття. І вони не були розчаровані! Висококласні картини майстра не залишили байдужим нікого. Це - перша персональна виставка майстра. Однак він не планує на цьому зупинятись.

Павла Петровича привітали з відкриттям виставки заступник міського голови Ніна Сиваєва, директор музею Наталія Марченко, директор ЦКіД Наталія Харитонова, до речі в минулому колега художника. Приємним подарунком для присутніх став виступ члену театру-студії «Дзеркало» Центру естетичного виховання Євгена Кротова, під керівництвом Світлани Разломової, який виконав під гітару 2 пісні.


Євген Кротов


Ніна Сиваєва та Павло Лакоза

Історична довідка
Павло Петрович Лакоза народився 26 червня 1951 року. Навчався в Шоскинських школах № 9 і № 3. Коли йому виповнилося 16 років, він уже почав працювати. Спочатку - в кінотеатрі «Родіна» художником по рекламі. Далі - у будинку культури ВО «Свема», де він вже опрацював не тільки спеціальність художника по рекламі, а й оформлювача декорацій для спектаклів, над якими працював народний театр будинку культури.
В 1969 році автора призвали в ряди армії. Служба проходила в ракетних військах. Там він дуже багато малював, допомагав оформлювати все, що необхідно військовій частині. В останні місяці служби готувався до вступу в Художньо-промислову академію ім. С.Г. Строганова. В 1971 р. успішно склав іспити і був зарахований студентом відомої «Строганівки».
Але трагічні події, що торкнулися сім’ї Павла, не дали можливості йому навчатися в Академії. Він змушений був повернутися в Шостку.
В Шостці продовжував працювати на ПО «Свема» в бюро естетики і в будинку культури ім. Жданова. Дуже добрі спогади залишились у П.П. про ці роки свого життя. Знайомство з місцевими художниками, природа Полісся, – все складалось легко і щасливо. Але дуже хотілося навчатися, вдосконалюватися в улюбленій справі – живописі. І ПП їде до Києва і вступає в Київське художнє училище (нині Художня Академія). Закінчивши Академію в 2000 році працює в Києві художником-оформлювачем, дизайнером меблів, 3 роки викладає в Київському торговому технікумі. Оформлює на Хрещатику цілу мережу магазинів, таких відомих, як «Лісконті-Київ», магазин «МИСТЕЦТВО», «Баварія-Вольтех», готель «Козацький». Потім ПП відкриває свою фірму ООО «Елпа», яка проектує меблі, займається оформленням готелів, магазинів. В 2007 році знов повертається в Шостку і знов занурюється в роботу – працює у Бурлакова Володимира Володимировича, виготовляє ескізи інтер’єрів, екстер’єрів будівель, немає мабуть такого, чого він не опрацював би, як творча людина. Йому цікаві і різьблення по дереву, і чеканка, і шліфтовка, і розпис фресок, і розпис картин, і шовкографія. Всі види рекламного дизайну. А сьогодні на цій персональній виставці (до речі це пера в його житті персональна виставка) представлено 40 картин, виконаних олією на полотні впродовж останніх 2 років.

Категорія: Заходи музею | Додав: shostmus (24.09.2014)
Шосткинський краєзнавчий музей. Усі права захищено. © 2024