Шосткинський краєзнавчий музей


Головна Новини
Меню сайту

Пошук

Категорії розділу
Заходи музею [151]
Заходи, події, що відбуваються у нашому музеї протягом останніх років.
ІСТОРИЧНІ НАРИСИ [28]
Матеріали, зібрані науковими співробітниками музею, що стосуються здебільшого історії міста та нашого краю.
Наукові публікації [10]
Публікації наукових співробітників музею

Головна » Статті » Заходи музею

Писанковий Розмай 2015

8 квітня 2015 року відкрилась міська виставка-конкурс "Писанковий Розмай". Це свято належить маленькому диву - писанці, символу життя, оберегові, кожний малюнок якого таїть у собі звернення до Бога, привертає добрі сили і відвертає лихі, розповідає про створення світу, про вічні закони мудрості і любові.

Маленькі Валерія Казмірук і Микола Рогожкін, тримаючи у рученятах писанку, привітали усіх зі святом і розповіли присутнім про маленький символ нашого життя - писанку. А ведуча свята Пригаро Ласира розповіла, що писанка - це шедевр мініатюрного живопису, в якому народ виявив свій мистецький геній, свою здатність до творчого осмислення, художнього узагальнення навколишнього світу.

У виставці-конкурсі прийняло участь більше ніж 60 чоловік. Представлено було біля 100 робіт. На відкритті пролунали українські пісні у виконанні Квартету Центру культури і дозвілля (керівник Наталія Антоневич). А дитячий хор Православної Церкви Різдва Христова (керівник - Вікторія Казмірук) привітав усіх присутніх піснею "Писанка".

Відкриття виставки стало містком, який поєднав минуле і сьогодення, прославляючи унікальний шедевр мистецтва, духовності та майстерності.

Категорія: Заходи музею | Додав: shostmus (08.04.2015)
Шосткинський краєзнавчий музей. Усі права захищено. © 2024