Шосткинський краєзнавчий музей


Головна Новини
Меню сайту

Пошук

Категорії розділу
Заходи музею [151]
Заходи, події, що відбуваються у нашому музеї протягом останніх років.
ІСТОРИЧНІ НАРИСИ [28]
Матеріали, зібрані науковими співробітниками музею, що стосуються здебільшого історії міста та нашого краю.
Наукові публікації [10]
Публікації наукових співробітників музею

Головна » Статті » Заходи музею

ПРЕЗЕНТАЦІЯ БРОШУРИ ТА CD-ДИСКУ З МАТЕРІАЛАМИ З ІСТОРІЇ ШОСТКИ ТА ШОСТКИНСЬКОГО РАЙОНУ

12 квітня 2016 року  у лекційному залі меморіально-освітнього комплексу «Родинна пам’ять» (вул. Гагаріна, 1) відбулась презентація брошури та CD-диску з дидактичними матеріалами з історії Шостки та Шосткинського  району у ХХ столітті, зібрані під час створення експозиції,   для вчителів та викладачів освітніх закладів Шостки та Шосткинського району.

 

 

Презентацію провели старший  науковий співробітник Інституту історії України Національної академії наук України  Тетяна Пастушенко та представниця Міжнародної громадської організації «Міжнародний фонд «Взаєморозуміння і толерантність» Любов Сочка.

 

Як зазначила Тетяна Пастушенко, презентація цих дидактичних матеріалів є  завершальним етапом  створення меморіально- освітнього комплеку «Родинна память». Були висловлені слова подяки міському голові Миколі Нозі,  представникам громадських організацій, краєзнавцям  за сприяння і допомогу в відкритті цього музею.  

 

Перед присутніми виступили міський голова Микола Нога, заступник міського голови Ніна Сиваєва, місцевий краєзнавець Олександра Плодиста, директор Шосткинського міського краєзнавчого музею.

 

Директор міжнародного фонду  «Взаєморозуміння і толерантність» Ігор Лушніков висловив впевненість, що на базі цього  меморіально-освітнього комплексу будуть розвиватися міжнародні зв’язки та співпраця.

 

Представники Молодіжної дорадчої ради при міському голові розповіли присутнім про проведену дослідницьку роботу з історії остарбайтерів та жертв репресій 30-х років ХХ століття .

 

В кінці презентації брошури та диски були роздані  вчителям  та викладачам освітніх закладів Шостки та Шосткинського району.

 

 

Категорія: Заходи музею | Додав: shostmus (12.04.2016)
Шосткинський краєзнавчий музей. Усі права захищено. © 2024