Шосткинський краєзнавчий музей


Головна Новини
Меню сайту

Пошук

Категорії розділу
Заходи музею [151]
Заходи, події, що відбуваються у нашому музеї протягом останніх років.
ІСТОРИЧНІ НАРИСИ [28]
Матеріали, зібрані науковими співробітниками музею, що стосуються здебільшого історії міста та нашого краю.
Наукові публікації [10]
Публікації наукових співробітників музею

Головна » Статті » Заходи музею

Презентація відділу "Музей І.М. Кожедуба" у Москві



4 травня 2010 р., до 65 річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні у Національному культурному центрі України в м. Москва, (вул. Арбат, 9) відбулася презентація відділу Шосткинського краєзнавчого музею «Музей І.М. Кожедуба». Ця презентація відбулася за запрошенням Національного культурного центру України. На ній були присутні онука Івана Микитовича – Анна Кожедуб, заступник директора бібліотеки української літератури, член Спілок письменників Росії та України Віталій Крикуненко, керівник музею ім. Кожедуба загальноосвітньої школи 2011 м. Москва Іскова Валентина Олександрівна, керівник музею Краснодарського краю Полипашига Любов Петрівна, а також представники сумського земляцтва та української діаспори у Москві.


Директор Шосткинського краєзнавчого музею Н.Д. Марченко презентувала матеріали з фондів «Музею І.М. Кожедуба». А науковий співробітник відділу кінофототехніки М.Г. Кокшайкін презентував присутнім авторський документальний відеофільм «Память о Кожедубе», створений до святкування 90-річчя з дня народження Тричі Героя Радянського Союзу І.М. Кожедуба, а також фільм «Один билет до Юхново», який розповідає про долю та пошуки одного з музейних предметів, пов’язаних з однією із сторінок біографії нашого славетного земляка.


Наступного дня музейники Шостки презентували «Музей І.М. Кожедуба» у Бібліотеці української літератури м. Москва (метро «Рижская») та передали до кіновідеофонду цієї установи фільми «Память о Кожедубе» та «Один билет до Юхново».


Генеральний директор Центру Володимир Мельниченко подарував представникам Шостки та міському голові Шосткинської міської ради М.П. Нозі свою книгу «Шевченківська Москва». Для музею були передані книги «Культурний Центр України» та «Українська душа Москви», з якими читачі можуть ознайомитись в музейній бібліотеці.


Гості презентації


Шостка презентує


Н.Д. Марченко поряд з онукою І.М. Кожедуба Анною

Директор музею Кожедуба ЗОШ №2011 м. Москва В.О. Іскова


Фото на згадку про зустріч

Категорія: Заходи музею | Додав: shostmus (11.06.2010)
Шосткинський краєзнавчий музей. Усі права захищено. © 2024