Шосткинський краєзнавчий музей


Головна Новини
Меню сайту

Пошук

Категорії розділу
Заходи музею [151]
Заходи, події, що відбуваються у нашому музеї протягом останніх років.
ІСТОРИЧНІ НАРИСИ [28]
Матеріали, зібрані науковими співробітниками музею, що стосуються здебільшого історії міста та нашого краю.
Наукові публікації [10]
Публікації наукових співробітників музею

Головна » Статті » Заходи музею

Шовковий світ

У виставці «Шовковий світ» приймають участь учні художнього відділення дитячої школи мистецтв – Бондар Мішель, Ващенко Анастасія,  Веремеєнко Аліна,
Воронець Микола, Гладій Єгор, Колесник Максим, Коровякова Владислава, Костоглод Діана, Крилова Ілона, Кудрявець Наталія, Ліпський Георгій, Люїс Вероніка, Мороз Марія, Онщенко Анна, Панфілова Олександра, Стрибуль Ольга, Сусол Анна, Якименко Богдан, Якименко Віталіна, Васильцова Юлія, Рубан Любов, Прудкогляд Анна, Ковальова Юлія, Кривуляко Юлія, Палагута Юлія, Правосуд Марія, Мезько Анна, Сердюк Ярослава, Мамонова Єлизавета,
Заїкіна Поліна.

Їх викладачі Бакін Лідія Іллівна, Логвин Лариса Миколаївна та Сергієнко Ольга Іванівна.

Представлені роботи виконані в техніці батик – ручний розпис  по тканині з використанням резервних фарб. Батьківщиною батика вважається острів Ява в Індонезії. З перекладу з яванського "батик" означає «малювання гарячим воском». В основі техніки виготовлення батика лежить принцип резервування, тобто покриття яке не пропускає фарбу на тих місцях ткані, котрі повинні залишитися незабарвленими та утворити узор. Існує декілька видів батика: гарячий батик, холодний батик, вузелковий батик, вільний розпис, розпис за допомогою аерографа.

Художнє відділення дитячої школи мистецтв систематично бере участь у виставковій роботі, яка відбувається в фойє школи, на святах нашого міста, у Центральній міській бібліотеці ім. Л.Толстого, Палаці культури ім. К. Маркса, Краєзнавчому музею. А також відбулись виставки учнів художнього відділення у Президентському фонді «Україна» Леоніда Кучми, Українському Домі та музеї М.Старицького у місті Києві.

Учні активно приймають участь в конкурсах різного рівня від міських до міжнародних. За останній навчальний рік були отримані перемоги на X Міжнародному конкурсі живопису і графіки «На своїй землі» Республіка Білорусь, у ІІІ Міжнародному конкурсі дитячого малюнку «Ілюстрація до народної казки» м. Херсон, у ХІV Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості, присвяченій Шевченківським дням, у Всеукраїнському проекті, конкурс образотворчого та декоративного мистецтва «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» м. Львів, у обласному конкурсі юних художників в м. Суми та у внутришкільному конкурсу замальовки фігури людини, двічі поспіль – призери міського конкурсу на кращу снігову скульптуру.

Кращі роботи учнів , яки приймали участь у конкурсах  презентуються у виставкових залах Львова, Києва, Дніпропетровська, Херсона, Варшави (Польша),  Мінську (Білорусь), Парижу.

Категорія: Заходи музею | Додав: shostmus (19.05.2015)
Шосткинський краєзнавчий музей. Усі права захищено. © 2024