Шосткинський краєзнавчий музей


Головна Новини
Меню сайту

Пошук

Категорії розділу
Заходи музею [151]
Заходи, події, що відбуваються у нашому музеї протягом останніх років.
ІСТОРИЧНІ НАРИСИ [28]
Матеріали, зібрані науковими співробітниками музею, що стосуються здебільшого історії міста та нашого краю.
Наукові публікації [10]
Публікації наукових співробітників музею

Головна » Статті » Заходи музею

Весняний капіж 2017

Сьогодні, 4 березня, в Арт-центрі відбулася одна з найяскравіших і значних подій в культурному житті міста - відкриття традиційної виставки «Весняний капіж».

В цьому році вперше, за більш ніж 20-річну історію, вона проводиться не у виставковій залі музею, як зазвичай, а в новому відділі - Арт-Центрі.

Змінився і формат самої виставки. Крім класики жанру, властивої «Весняному капіжу» - квітів, природи, натюрмортів - в експозиції представлено багато портретів, міських пейзажів, абстракцій і навіть полотен в стилі «ню».

Роботи виконані в найрізноманітніших техніках: олія, акварель, олівець, монотипія, змішана техніка ... Всього у виставці взяли участь 36 талановитих художників, які представили 106 картин.

Учасниками стали як імениті майстри пензля, так і початківці художники, причому не тільки з Шостки, а й з Києва, Полтави, Ніжина, Сум, Новгорода-Сіверського, селищ Воронеж, Свеса тощо.

За традицією центральне місце в експозиції посіла робота ініціатора і організатора «Весняного капіжа», почесного громадянина Шостки Віктора Ковальова, який пішов з життя в 1998 р Цього разу виставлена ​​графічна робота - портрет одного художника - «Брат Славік».

Офіційна церемонія відкриття виставки була нетривала, лаконічна, але в той же час інформативна. Основний акцент організатори зробили на безпосередньому спілкуванні відвідувачів з художниками, які були присутні в залі.

Привітав присутніх та майстрів пензля і міський голова Микола Нога.

Керівник Арт-центру Ігор Сірий висловив надію, що в новому залі, в новому форматі, традиційна виставка заграє новими фарбами і буде збирати все більше і більше талановитих людей, вийде на новий, як мінімум всеукраїнський, а можливо і міжнародний рівень.

Експозиція розташована на першому поверсі Арт-центру. Ознайомитися з нею можна в будь-який день тижня, окрім понеділка, з 10.00 до 18.00 години.


Міський голова Микола Нога


Член Національної спілки художників України Ігор Василевський

 


Сюжет ТРК "Акцент"

 

Категорія: Заходи музею | Додав: shostmus (04.03.2017)
Шосткинський краєзнавчий музей. Усі права захищено. © 2024