Шосткинський краєзнавчий музей


Головна Новини
Меню сайту

Пошук

Категорії розділу
Заходи музею [151]
Заходи, події, що відбуваються у нашому музеї протягом останніх років.
ІСТОРИЧНІ НАРИСИ [28]
Матеріали, зібрані науковими співробітниками музею, що стосуються здебільшого історії міста та нашого краю.
Наукові публікації [10]
Публікації наукових співробітників музею

Головна » Статті » Заходи музею

Від Полісся до Карпат

6 липня у виставковій залі нашого музею відкрилася персональна художня виставка Василя Рубаника «Від Полісся до Карпат».

В експозиції представлено 65 картин, більшість з яких пейзажі. На полотнах автор зобразив мальовничі куточки природи рідного краю, а також Закарпаття, де йому вдалося побувати в минулому році.

Пейзаж, за словами Василя Рубанику, є одним з його найулюбленіших жанрів живопису.

Сам художник народився у с. Клишки. І, замість талановитого живописця, Шосткинщина свого часу могла отримати професійного тракториста або комбайнера, якби батько п'ятикласника Васі не наполіг на продовженні його навчання в спеціалізованому навчальному закладі.

Василь Рубаник успішно склав іспити в Республіканську художню середню школу ім. Т. Шевченка, потім продовжив навчання в Кримському художньому училищі ім. Самокиша.

В армії, куди художник відправився після закінчення училища, йому довелося пройти не тільки школу молодого бійця, а й насичену практику по портретного живопису і оформлювальних мистецтву.

Василь Рубаник був направлений у відому військову частину «Десна», де багато малюв - і для сослуживців, і для вищого командного складу, і для самої В/Ч.

Художнику запропонували залишитися в частині після проходження строкової служби, проте Василь Дем'янович відмовився, оскільки найбільше йому хотілося займатися творчістю і писати те, що до душі, а у військовій частині, зі зрозумілих причин, здійснити задумане було проблематично. Повернувшись на Шосткінщіну, Василь Рубаник повністю присвятив себе улюбленій справі. Його творчість знайшла живий відгук не тільки в серцях земляків, картини Василя Дем'яновича знають і люблять далеко за межами рідного краю.

Талант до живопису успадкувала дочка Катерина, яка вже є професійним художником і трудиться в столиці, а також онук, який робить перші кроки в творчості.

Помилуватися мальовничими пейзажами Василя Рубанику можна буде до кінця липня.

Джерело:
http://shostka.info/shostkanews/vasilij_rubanik_priglashaet_shostkincev_v_puteshestvie_ot_polesya_do_karpat

Категорія: Заходи музею | Додав: shostmus (11.07.2016)
Шосткинський краєзнавчий музей. Усі права захищено. © 2024