Шосткинський краєзнавчий музей


Головна Новини
Меню сайту

Пошук

Категорії розділу
Заходи музею [151]
Заходи, події, що відбуваються у нашому музеї протягом останніх років.
ІСТОРИЧНІ НАРИСИ [28]
Матеріали, зібрані науковими співробітниками музею, що стосуються здебільшого історії міста та нашого краю.
Наукові публікації [10]
Публікації наукових співробітників музею

Головна » Статті » Заходи музею

Виставка художників Сумщини

Сьогодні, 3 липня 2015 року, у виставковій залі музею відкрилася виставка художників Сумщини. До уваги глядачів свої творчі доробки представили 14 членів Сумської обласної організації Національної спілки художників України, та шосткинський художник Ігор Сірий.

Кожна робота ніби зачаровує своїм особливим настроєм, надзвичайним по-справжньому вижим подихом, поряд з яким відчуваєш потужний винятковий талант її творця. І нехай така міць нікого не дивує, адже автори робіт - це справжні професіонали своєї справи, серед яких Заслужені художники України, члени Національної Спілки Художників: Іван Гапоненко, Олександр Чередниченко, Заслужений діяч мистецтв України Микола Жулінський. До речі, Іван Іванович Гапоненко є головою Сумської обласної організації Національної спілки художників України.

В залі представлено 39 робіт, основна частина яких - це живопис, але експозиція містить і творіння, які за технікою виконання кардинально відрізняються. Це гобелен Олександра Федоренка та розпис по дереву Ігоря Сірого.

До речі, окремі художники вже представляли свої роботи в нашому музеї, ось, наприклад, Ігор Василевський двічі дарував шосткинським шанувальникам незабутні враження від своїх творінь на персональних виставках. Присутні серед учасників і новачки. Так, Ігор Сірий сьогодні вперше презентував свої роботи в нашій залі. Об'єднана ж виставка за участі Сумських художників сьогодні радує відвідувачів музею вдруге.

На жаль, багатьох авторів не було на відкритті. Але вони мали поважну причину - саме в цей день вони брали участь у професійному обміні художніми виставками, що проходила у місті Чернігові. Та без поважних гостей така подія відбутись не могла. Тому виставку відвідали заступник міського голови Ніна Сиваєва, начальник відділу культури Ігор Фатун та начальник відділу архітектури Володимир Єфремов. Кожен з них виступив з вітальним словом.

По закінченні виставки кожен художник, який представив свої роботи, отримає свідоцтво музею про участь.

Творчі люди завжди гостро переживають будь-які політичні зміни, особливо у своїй державі. Учасники виставки також займають активну громадську позицію. Вони ініціюють проведення численних благодійних аукціонів та виставок, кошти з яких відправляються на підтримку фонду АТО.


Гості на виставці
, Геннадій та Алевтіна Філон



Володимир Єфремов та Ніна Сиваєва

Категорія: Заходи музею | Додав: shostmus (06.07.2015)
Шосткинський краєзнавчий музей. Усі права захищено. © 2024