Шосткинський краєзнавчий музей


Головна Новини
Меню сайту

Пошук

Категорії розділу
Заходи музею [151]
Заходи, події, що відбуваються у нашому музеї протягом останніх років.
ІСТОРИЧНІ НАРИСИ [28]
Матеріали, зібрані науковими співробітниками музею, що стосуються здебільшого історії міста та нашого краю.
Наукові публікації [10]
Публікації наукових співробітників музею

Головна » Статті » Заходи музею

Виставка Початок

Сьогодні, 12 лютого 2016 року, у нашому музеї відкрилася виставка робіт творчого тандему майстрів, які роблять перші кроки в мистецтві. Вона має символічну назву - «Початок». Свою творчість представили друзі: шосткинець Андрій Кравцов і Андрій Пузир з Черкас.

В експозиції - 53 роботи: живопис, скульптура, вироби з дерева, металу ...

Хлопці навчаються в профільних вузах і перебувають у пошуку свого жанру, стилю, методів і форм роботи. Нещодавно друзі зайнялися ще й музикою. На відкритті виставки вони вітали відвідувачів власними музичними піснями, а також виконували кавер-версії відомих зарубіжних хітів.

Андрій Миколайович Кравцов народився 23 серпня 1989 в Шостці. Навчався (2001 – 2004рр.) на художньому відділі Дитячої школи мистецтв (викладач Бакін Л.І.). Після закінчення у 2006 році Шосткинської загальноосвітньої школи № 6 навчався у Шосткинському технологічному коледжі ( 2006 – 2009рр. ) за спеціальністю «Обсуговування та ремонт обладнання хімічного та нафто – газопереробних підприємств»
 В 2010 року навчався в Київському державному інституті декоративно – прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука на факультеті декоративно – прикладного мистецтва за спеціальністю «Художні вироби з металу». Під час навчання приймав участь у виставках по Художньому ковальству, також приймав участь у всеукраїнському конкурсі з живопису серед вищих навчальних закладів України.
З 2014 року навчаюсь в Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури на спеціальності «Скульптура».  

Андрій Васильович Пузир народився 23 жовтня 1991 року в Черкасах. Після закінчення у 2006 році Черкаської загальноосвітньої школи № 26 навчався у Черкаському політехнічному технікумі (2006 – 2010р.р.) за спеціальністю «Обробка матеріалів на верстатах і автоматичних лініях». Отримав диплом молодшого спеціаліста (кваліфікація «технік – технолог»). З 2010 року і понині навчається в Київському державному інституті декоративно–прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука на факультеті декоративно–прикладного мистецтва (кафедра художні вироби з дерева, металу, кераміки). У 2014 році отримав диплом бакалавра (кваліфікація «художник декоративно–прикладного мистецтва». Зараз здобуває освітньо–кваліфікаційний рівень спеціаліста. Навчаючись в інституті брав активну участь у виставках графіки та художніх виробів з дерева, а також у майстер-класах. Часто прості речі, які потрапляли в його руки, перетворювалися на оригінальні побутові предмети. Любить поєднувати з деревом різні матеріали: скло, метал, шкіру. Роботи з використанням цих компонентів стають ексклюзивними предметами інтер'єру і створюють комфортну атмосферу для життя. Буває, що навіть звичайна дрібниця, зроблена автором за якихось 5 хвилин, приносить так багато естетичного задоволення, що мимоволі він розуміє: з вибором професії не помилився. Непередавані відчуття охоплюють майстра і тоді, коли його руками за допомогою стамесок або інших інструментів простий дерев'яний брусок перетворюється, як він каже, на оригінальні предмети.

Категорія: Заходи музею | Додав: shostmus (12.02.2016)
Шосткинський краєзнавчий музей. Усі права захищено. © 2024